Inmeten

Voor het inmeten van een woning voor een koper of verkoper heb je een betrouwbaar, professioneel bedrijf nodig. De prijs van een woning is immers niet enkel afhankelijk van de locatie en de staat, maar ook van het aantal netto vierkante meters. Wij helpen je graag met het accuraat inmeten van een woning.

Huis inmeten volgens de richtlijnen

Niets is zo vervelend voor een klant als er achteraf achter komen dat hij teveel heeft betaald voor zijn woning. Aan de andere kant wordt de verkoper er ook niet vrolijk van als hij er later achter komt dat zijn vraagprijs te laag was. Zowel koper als verkoper hebben baat bij de woning inmeten. Als makelaar bied je je klant dan ook de zekerheid die hij verdient door het huis professioneel in te laten meten.

Het inmeten van de woning doen wij conform de verplichte NVM meetinstructie. Hierdoor weet de koper dat hij waar krijgt voor zijn geld. Zonder deze instructies zou het namelijk kunnen zijn dat de woning in de metingen groter uitvalt dan deze eigenlijk is. Dankzij deze norm is het bovendien eenvoudig voor zowel makelaar als koper om woningen met elkaar te vergelijken. Voor het inmeten van de woning maken wij gebruik van de NEN 2580. Dit is in Nederland de meest gebruikte norm om de richtlijnen voor metingen vast te leggen.

Na het huis inmeten stellen wij een meetrapport op dat aan de NTA 2581 richtlijnen voldoet. Dit maakt het eenvoudiger om het huis voor de juiste vraagprijs op de markt te zetten. Ook biedt dit rapport de makelaar een betrouwbaar handvat om huizen met elkaar te vergelijken en de koper te adviseren.

Woning inmeten voor meer inzicht in de woning

Een woning inmeten geeft niet enkel inzicht in de hoeveelheid vierkante meters, maar ook in de indeling en het nut van het gebruiksoppervlak. Zo wordt er onderscheid gemaakt in het gebruiksoppervlak om in te wonen, overige inpandige ruimte, gebouwgebonden buitenruimte en externe bergruimte.

Onder gebruiksoppervlak om in te wonen vallen verwarmde ruimtes. Of een aanbouw, bijvoorbeeld een bijkeuken of serre, meegerekend wordt onder dit deel van de woning is dus afhankelijk van de isolatie en de verwarming van deze aanbouw. Een zolder wordt enkel gerekend tot gebruiksoppervlak om in te wonen als het een vaste trap heeft. Anders valt het onder overige inpandige ruimte.

Dit soort details hebben wellicht geen invloed op het aantal vierkante meters van een woning, maar voor een koper kan het veel verschil maken of een serre geïsoleerd is of niet en of de zolder als slaapkamer te gebruiken is of niet. Een woning inmeten helpt de koper dus om zich een beter beeld te vormen van de woning en de mogelijkheden.

Woning inmeten door Tekenplan

Een huis inmeten helpt een woning sneller te verkopen voor een eerlijke prijs. Wij helpen graag bij het opstellen van een betrouwbaar NTA 2581 rapport. Daarnaast bieden we andere diensten aan, waaronder oppervlakte metingen om je woonoppervlakte te bepalen en artist impressions. Dit helpt de koper de woning en de potentie ervan te analyseren zonder dat je hier nog een ander bedrijf voor hoeft te benaderen. Door deze services bij hetzelfde bedrijf aan te vragen, is communicatie eenvoudiger en geniet je bij alle benodigde diensten van de beste kwaliteit en onze betrouwbare samenwerking. Neem contact op en laat ons weten wat we voor jou mogen betekenen.

Veelgestelde vragen

De tijdsduur van de afspraak is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het pand. Doorgaans duurt een afspraak tussen de drie kwartier en twee uur.

Wij hanteren de BBMI (Branche Brede Meetinstructie) voor woningen en de NEN2580 voor bedrijfspanden.

 

Na ontvangst van een afspraakverzoek, plannen we de opdracht binnen één werkdag in. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het pand, plannen we de afspraak binnen één week in.

Meer weten? Wij helpen je graag!